Vi använder cookies för att ge dig den bästa webbläsningsupplevelsen. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Läs mer:

Cookies
Integritetspolicy

OK

Recept

Ugnsbakad dill- och tomatlax med matvete och näringsdryck

Den ungsbakade dill-och tomatlaxen passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Aprikos till receptet. Smaklig måltid!

 

Antal portioner: 2
Förberedelsetid: 45min
Ingredienser: 
Fortimel Extra Aprikos
2 dl
vispgrädde
1 dl
koncentrerad hummerfond
1 msk
tomatpuré
2 msk
sambal oelek
1 tsk
koncentrerad citronsaft på flaska eller från färsk citron
2 tsk
färsk/fryst hackad dill
½ dl
portionsbitar lax
2
cocktailtomater
8
riven ost
¾ dl
matvete/mathavre/ matkorn/ris
2 portioner
små gröna ärter
1 dl
salt
-
vitpeppar
-
färsk dill
-
citronklyftor
-
Tillvägagångssätt: 
  1. Sätt på ugnen på 150o.
  2. Blanda Fortimel Extra Aprikos,hummerfond, tomatpuré, sambal oelek, citronsaft och dill i en bunke.Salta och peppra.
  3. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och häll över blandningen. Dela tomaterna och lägg över fisken. Strö på riven ost över hela formen. Grädda laxen i ugnen ca 20-25 minuter. Tillaga under tiden matvete enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera laxen med matvete och sallad. Dekorera med gröna ärter, färsk dill och citronklyftor.
Dela

Känner du igen situationen?

Tror du att du eller någon du bryr dig om skulle må bra av att optimera näringsintaget? Prata med ditt apotek eller din vårdcentral för vidare vägledning.