Risotton passar perfekt till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till receptet. Smaklig måltid!
Antal portioner: 2
endif ?>
Förberedelsetid: 45min
endif; ?>

Ingredienser:
gul lök
½
vitlöksklyfta
1
färsk svamp
100 gram
smör eller flytande margarin
1 msk
arborioris
2 dl
vitt vin
1 ½ dl
varm hönsbuljong (4 dl vatten + 2 msk kycklingfond alt. 1 hönsbuljongtärning)
5 dl
Fortimel Extra Vanilj
2 dl
finriven parmesanost
1 dl
skivor lufttorkad skinka
4
salt
-
svartpeppar
-
några kvistar timjan till garnering
-
ev. några msk tryffelolja
-
Tillvägagångssätt:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela svampen i mindre bitar.
- Fräs lök, vitlök och svamp i matfett utan att ta färg. Blanda i riset och låt steka med någon minut.
- Häll på vinet och småputtra i 2 minuter.
- Värm buljongen i en annan gryta. Späd risotton med buljongen under ca 15-17 minuter och rör om då och då.
- Tillsätt Fortimel Extra Vanilj under omrörning de sista 5 minuterna och låt småputtra på låg värme och rör hela tiden. Blanda i riven parmesanost. Salta och peppra.
- Servera risotton tillsammans med lufttorkad skinka, färsk timjan och ev. några droppar tryffelolja.