Vi använder cookies för att ge dig den bästa webbläsningsupplevelsen. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Läs mer:

Cookies
Integritetspolicy

OK

Recept

Risotto med färsk svamp, lufttorkad skinka och näringsdryck

Risotton passar perfekt till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

 

Antal portioner: 2
Förberedelsetid: 45min
Ingredienser: 
gul lök
½
vitlöksklyfta
1
färsk svamp
100 gram
smör eller flytande margarin
1 msk
arborioris
2 dl
vitt vin
1 ½ dl
varm hönsbuljong (4 dl vatten + 2 msk kycklingfond alt. 1 hönsbuljongtärning)
5 dl
Fortimel Extra Vanilj
2 dl
finriven parmesanost
1 dl
skivor lufttorkad skinka
4
salt
-
svartpeppar
-
några kvistar timjan till garnering
-
ev. några msk tryffelolja
-
Tillvägagångssätt: 
  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela svampen i mindre bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och svamp i matfett utan att ta färg. Blanda i riset och låt steka med någon minut.
  3. Häll på vinet och småputtra i 2 minuter.
  4. Värm buljongen i en annan gryta. Späd risotton med buljongen under ca 15-17 minuter och rör om då och då.
  5. Tillsätt Fortimel Extra Vanilj under omrörning de sista 5 minuterna och låt småputtra på låg värme och rör hela tiden. Blanda i riven parmesanost. Salta och peppra.
  6. Servera risotton tillsammans med lufttorkad skinka, färsk timjan och ev. några droppar tryffelolja.
Dela

Känner du igen situationen?

Tror du att du eller någon du bryr dig om skulle må bra av att optimera näringsintaget? Prata med ditt apotek eller din vårdcentral för vidare vägledning.