Vi använder cookies för att ge dig den bästa webbläsningsupplevelsen. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Läs mer:

Cookies
Integritetspolicy

OK

Recept

Raggmunk med äppelklyftor, knaprig bacon och näringsdryck

Raggmunk med stekta limedoftande äppelklyftor och knaprig bacon passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till receptet. Smaklig måltid!

 

Antal portioner: 2
Förberedelsetid: 45min
Ingredienser: 
vetemjöl
1 dl
salt
1 tsk
Fortimel Extra Vanilj
2 dl
ägg
1
fast potatis
500 gram (4-6 st.)
smör eller flytande margarin
3 msk
bacon eller rimmat sidfläsk
1 paket (ca 140 gram)
äpplen
2
råsocker
1 msk
lime (skalet)
1
frysta/färska lingon/röda vinbär/tranbär
2 msk
Tillvägagångssätt: 
  1. Vispa ihop vetemjöl, salt och Fortimel Extra Vanilj till en slät smet. Tillsätt ägget.
  2. Skala potatisen och riv den grovt och blanda i smeten. Ställ åt sidan.
  3. Stek bacon i en stekpanna och lägg upp på ett fat.
  4. Stek raggmunkarna i matfett i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär under tiden äpplena i klyftor och riv skalet från en lime fint. Stek äppelklyftorna i smör i en gryta eller i liten stekpanna och strö på råsocker och limeskalet.
  5. Servera raggmunkarna ihop med bacon, stekt äppelklyftor och bacon. Strö på valfria syrliga bär.
Dela

Känner du igen situationen?

Tror du att du eller någon du bryr dig om skulle må bra av att optimera näringsintaget? Prata med ditt apotek eller din vårdcentral för vidare vägledning.