Raggmunk med stekta limedoftande äppelklyftor och knaprig bacon passar bra till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till receptet. Smaklig måltid!
Antal portioner: 2
endif ?>
Förberedelsetid: 45min
endif; ?>

Ingredienser:
vetemjöl
1 dl
salt
1 tsk
Fortimel Extra Vanilj
2 dl
ägg
1
fast potatis
500 gram (4-6 st.)
smör eller flytande margarin
3 msk
bacon eller rimmat sidfläsk
1 paket (ca 140 gram)
äpplen
2
råsocker
1 msk
lime (skalet)
1
frysta/färska lingon/röda vinbär/tranbär
2 msk
Tillvägagångssätt:
- Vispa ihop vetemjöl, salt och Fortimel Extra Vanilj till en slät smet. Tillsätt ägget.
- Skala potatisen och riv den grovt och blanda i smeten. Ställ åt sidan.
- Stek bacon i en stekpanna och lägg upp på ett fat.
- Stek raggmunkarna i matfett i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär under tiden äpplena i klyftor och riv skalet från en lime fint. Stek äppelklyftorna i smör i en gryta eller i liten stekpanna och strö på råsocker och limeskalet.
- Servera raggmunkarna ihop med bacon, stekt äppelklyftor och bacon. Strö på valfria syrliga bär.