Omelett med brie och salami, toppad med ruccola passar perfekt till lunch eller middag. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Aprikos till receptet. Smaklig måltid!
Antal portioner: 2
endif ?>
Förberedelsetid: 30min
endif; ?>

Ingredienser:
ägg
4
Fortimel Extra Aprikos
1 dl
hackad färsk/fryst persilja
2 msk
smör eller flytande margarin
1 msk
brie
100 gram
salami (4-6 skivor)
35 gram
ruccola
1 dl
cocktailtomater
6
rödlök
½
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
-
ev. svarta oliver
-
Tillvägagångssätt:
- Vispa ihop ägg, Fortimel Extra Aprikos och hackad persilja i en bunke. Salta och peppra.
- Värm en stekpanna och lägg i smör utan att ta färg och häll i omelettsmeten. Stek omeletten på medelstark värme i ca 7 minuter. Skär under tiden brieosten i tunna skivor och strimla salamin. Lägg på ena hälften av omeletten brieskivorna och salamistrimlorna. Använd en stekspade och lägg över andra hälften av omeletten. Låt stå på värmen i ytterligare 3 minuter.
- Dela cocktailtomaterna i halvor och skiva rödlöken.
- Lägg upp omeletten på en tallrik. Toppa med ruccola, tomater och rödlök. Salta och peppra och ringla över lite olivolja. Servera ev. oliver till.