Tillaga torsk med krämig gnocchi, timjan, parmesan och näringsdryck. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till torsken. Smaklig måltid!
Antal portioner: 2
endif ?>
Förberedelsetid: 40min
endif; ?>

Ingredienser:
fryst panerad torsk eller annan vit panerad fisk
2 portioner
gnocchi (ca 350 gram)
2 portioner
Fortimel Extra Vanilj
2 dl
färdig pesto
4 msk
citron
1
Maizena ljus redning några kvistar färsk timjan
1 msk
riven/hyvlad parmesanost
1 dl
rädisor
4 st.
morot
1
salt
-
svartpeppar
-
Tillvägagångssätt:
- Sätt ugnen på 225o. Grädda fisken i en ugnsform i ca 15-20 minuter tills ytan blir knaprig och gyllene. Förbered under tiden gnocchi och såsen.
- Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Häll i Fortimel Extra Vanilj i en gryta och rör i peston. Värm försiktigt på låg värme och pressa i saften från en halv citron. Salta och peppra. Blanda i gnocchin och strö på Maizenaredning. Sjud på låg värme tills det tjocknar. För hög värme kan göra såsen grynig. Rör i riven parmesanost och rispa timjan från kvistarna och blanda i. Låt stå någon minut på svag värme. Smaka av.
- Dela rädisorna. Skala moroten och skär i mindre bitar eller strimlor. Skär den andra hälften av citronen i klyftor.
- Servera gnocchi i en djup tallrik och strö på rädisor och morot. Dekorera med färsk timjan, nymalen svartpeppar och hyvlad parmesanost. Dela fisken och lägg den överst tillsammans med citronklyfta.