Vi använder cookies för att ge dig den bästa webbläsningsupplevelsen. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Läs mer:

Cookies
Integritetspolicy

OK

Recept

Bakad torsk med krämig gnocchi, timjan, parmesan och näringsdryck

Tillaga torsk med krämig gnocchi, timjan, parmesan och näringsdryck. Vi rekommenderar näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj till torsken. Smaklig måltid!

 

Antal portioner: 2
Förberedelsetid: 40min
Ingredienser: 
fryst panerad torsk eller annan vit panerad fisk
2 portioner
gnocchi (ca 350 gram)
2 portioner
Fortimel Extra Vanilj
2 dl
färdig pesto
4 msk
citron
1
Maizena ljus redning några kvistar färsk timjan
1 msk
riven/hyvlad parmesanost
1 dl
rädisor
4 st.
morot
1
salt
-
svartpeppar
-
Tillvägagångssätt: 
  1. Sätt ugnen på 225o. Grädda fisken i en ugnsform i ca 15-20 minuter tills ytan blir knaprig och gyllene. Förbered under tiden gnocchi och såsen.
  2. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet och ställ åt sidan.
  3. Häll i Fortimel Extra Vanilj i en gryta och rör i peston. Värm försiktigt på låg värme och pressa i saften från en halv citron. Salta och peppra. Blanda i gnocchin och strö på Maizenaredning. Sjud på låg värme tills det tjocknar. För hög värme kan göra såsen grynig. Rör i riven parmesanost och rispa timjan från kvistarna och blanda i. Låt stå någon minut på svag värme. Smaka av.
  4. Dela rädisorna. Skala moroten och skär i mindre bitar eller strimlor. Skär den andra hälften av citronen i klyftor.
  5. Servera gnocchi i en djup tallrik och strö på rädisor och morot. Dekorera med färsk timjan, nymalen svartpeppar och hyvlad parmesanost. Dela fisken och lägg den överst tillsammans med citronklyfta.
Dela

Känner du igen situationen?

Tror du att du eller någon du bryr dig om skulle må bra av att optimera näringsintaget? Prata med ditt apotek eller din vårdcentral för vidare vägledning.