Vi använder cookies för att ge dig den bästa webbläsningsupplevelsen. Genom att använda vår hemsida godkänner du vår användning av cookies i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Läs mer:

Cookies
Integritetspolicy

OK

Recept

Ängamatssoppa med vårprimörer, pestobröd och näringsdryck

Tillaga en smaklig soppa med vårprimörer och pestobröd. Till soppan rekommenderar vi näringsdrycken Fortimel Extra Vanilj. Smaklig måltid!

Antal portioner: 2
Förberedelsetid: 40min
Ingredienser: 
hönsbuljong (3 dl vatten + 1 msk kycklingfond alt. ½ hönsbuljongtärning)
3 dl
matlagningsgrädde 15 % fetthalt
2 dl
färsk blomkål
175 gram
morötter
2
Maizena ljus redning
1 msk
salladslök
1
sockerärtor eller sugar snaps
8 st.
rädisor
6 st.
äggula
1
Fortimel Extra Vanilj
2 dl
hackad färsk persilja
½ dl
skivor vitt bröd
2
färdig pesto
2 msk
salt
-
vitpeppar
-
Tillvägagångssätt: 
  1. Häll hönsbuljong och matlagningsgrädde i en gryta. Salta och peppra och koka upp.
  2. Skala morötterna. Dela morötterna och blomkålen i mindre bitar. Lägg i grytan och låt småkoka under lock i 5 minuter. Under tiden skiva salladslöken, halvera rädisor och sockerärter. Ställ åt sidan.
  3. Rör i Maizena ljus redning i grytan och låt småputtra tills det tjocknar. Lägg i salladslöken, rädisorna och sockerärterna.
  4. Rör i äggulan och Fortimel Extra Vanilj och låt det endast sjuda i grytan. Lägg i hackad persilja.
  5. Rosta brödskivorna och bred på pesto. Servera brödskivorna ihop med soppan.
Dela

Känner du igen situationen?

Tror du att du eller någon du bryr dig om skulle må bra av att optimera näringsintaget? Prata med ditt apotek eller din vårdcentral för vidare vägledning.